30% av alla kvinnor som drabbas av cancer får bröstcancer. Det gör diagnosen till en av dom vanligaste och det är viktigt att forskningen kan fortgå för att överlevnadschansen ska bli ännu större. Det finns flera sätt att bidra till detta, bland annat genom att bli månadsgivare. Nedan kan du läsa mer om just detta, men även om andra alternativ som kan bidra till den viktiga forskningen.

Bli månadsgivare

Genom att bli månadsgivare hos Cancerfonden bidrar man varje månad med det man känner att man kan. Pengarna går inte specifikt till forskning inom bröstcancer, utan cancer generellt. Man väljer själv vilket belopp man vill ge och ingen summa är för liten. Tänk på att man inte själv kan lösa alla världens problem, men om man hjälps åt kan man komma väldigt långt.

Skänk en engångssumma

Man kan även skänka en engångssumma till cancerfonden om man inte vill vara månadsgivare. Även här går pengarna till generell cancerforskning och inte specifikt till forskning inom bröstcancer men man kan känna sig trygg i att pengarna hamnar där dom behövs bäst för tillfället. Pengarna fördelas troligen på ett rättvist sätt när dom väl ska komma till användning.

Köp produkter vars intäkter går till forskning inom bröstcancer

Oktober är numera känd som ”bröstcancermånaden” och det är lätt att få tag i till exempel cancerfondens egna ”rosa bandet”. Många butiker hakar på under oktober månad och säljer en del produkter där delar av intäkterna går till forskning för just bröstcancer. Även detta är ett sätt att dra sitt strå till stacken och det brukar finnas ”rosa” produkter att hitta i vanliga matvaruaffärer – alltifrån disktrasor och reflexer till potatis och grönsaker.

Utöver detta finns även smycken och andra produkter som tillverkas enbart för detta syfte – att stora delar av intäkterna ska få till forskningen. Förutom att man bidrar till något bra när man köper ett sådant så får man också något fint och betydelsefullt att bära med sig, och det kan man göra med stolthet. Man kan bland annat hitta:

  • Halsband
  • Armband
  • Örhängen

Genom att köpa produkter som dessa kan man veta med säkerhet att pengarna går specifikt till bröstcancerforskningen. Det är ett roligt sätt att bidra, och dessutom enkelt om man bara byter ut till exempel ett vanligt salladshuvud mot ett som är märkt med det rosa bandet.