På sidan Medisera kan man beställa hälsokontroller och läsa provsvar direkt på nätet. Utbudet av olika kontroller är stort och man kan enkelt få en status på sin nuvarande hälsa. Har man beställt en kontroll och gjort ett tillhörande blodprov får man en digital journal under ”mina sidor” – var man sedan kan hitta provsvaren tillsammans med en kommentar från läkare. Läs mer om Medisera och dess tjänster här.

Utbud av hälsokontroller på Medisera

På Medisera kan man beställa hälsokontroller online. Även provsvaren visas online men blodprovet tas på ett av dom provtagningsställen som finns att välja bland när beställningen genomförs. Dessa finns spridda runt om i hela landet och det enda man behöver ha med sig vid provtagningstillfället är giltig legitimation.

Medisera har ett stort utbud av olika typer av hälsokontroller – stora som små. En i stor hälsokontroll kollar man 35 olika blodmarkörer för att se om man har värden som ligger inom referens eller inte. Genom att göra en hälsokontroll där olika blodmarkörer kollas upp kan man se hur kroppen egentligen mår.

Kanske ligger man i riskzonen för att utveckla diabetes, kanske finns en risk att man kan komma att drabbas av hjärtproblem. En kontroll kan givetvis även visa att man är fullt frisk men för den som är i riskzonen för sjukdom eller andra åkommor, och får vetskap om det, finns en chans att förändra sin livsstil och levnadssätt för att vända en nedåtgående spiral.

På Medisera finns även kontroller där man kollar färre markörer men även sådana där man tar provet för mer specifika sjukdomar och åkommor. Några av kontroller som finns att välja på sidan är:

  • Prestationstest
  • Sköldkörteltest
  • Allergitest
  • Klimakterietest

Så fungerar det

För att göra en av dom hälsokontroller som Medisera erbjuder går man in på sidan och väljer den som känns mest lämplig av dom som finns att välja bland. Därefter fyller man i dom uppgifter som efterfrågas, så som vilket provställningsställe man vill besöka för att lämna blodprov, och sedan betalar man.

En remiss skickas till det valda provtagningsstället och då kan man, ren efter ett par minuter, gå dit för att lämna provet. När proverna sedan har analyserats kan man hitta dom i den digitala journalen under ”mina sidor” som man når med hjälp av Bank-ID. Tillsammans med provsvaren finns en kommentar från en läkare.